Lyssna på herstory om musik i sommar

På sommaren passar det att ligga i en hängmatta och läsa en bok, men här kommer en obekväm sanning. Jag tycker att det är ganska svårt och oskönt att läsa bok i hängmatta. Solen bländar en alltid lite fel och att gunga och läsa är som att beställa åksjuka för min hjärna. Därför kommer nu ett tips till er som liknar mig men ändå vill göra något vettigt av er ledighet och passa på att fylla på med nya tankar eller lära er något nytt.

En obekväm sanning till: musikbranschen kan vara gubbig ibland. Men fler och fler tjejer och kvinnor verkar och gör underverk i och för branschen. För att de inte ska falla i glömska eller ”missas” när musikhistorien skrivs så finns Skapelsen. ”Här skriver vi om musikhistorien – för en annan framtid” står det på hemsidan. Och mitt bästa sommar tips är deras podcast Skaparna som intervjuar kvinnor i musikbranschen. Kanske hittar du någon av dina favoriter bland de tjugo avsnitten, annars kan du tipsa om kvinnor som du tycker borde lyftas.

Podcast

Podcasts lämpar sig även för promenader, cykelturer, strandhäng, när du lagar mat eller när du gör dig i ordning för någon av sommarens alla konserter…