Almedalen

För mig är Almedalen lite som Skansen, en koncentration av Sverige på en liten yta. Det ska representera hela Sverige men blir istället något som inte finns någon annanstans. Med skillnaden att det väl mest är Stockholm som båtar över till Visby. Det är en upplevelse att vara där. I år åker vi några stycken normingenjörer från Add Gender för att lära oss mer, ställa frågor, träffa drivna människor och bada en hel del i havet.

När vi ändå är där så hjälper jag gärna till att reda i alla intryck och konkretisera frågor vilket är något jag är riktigt bra på. Så planerar du event eller råkar ut för en sen avbokning så är jag flexibel och snabb.

Jag kan till exempel:

  • sitta i paneler om till exempel jämställdhet, jämlikhet, genus, normer och inkludering
  • moderera samtal med fördel sådan som rör mitt fält men även andra områden
  • introducera jämställdhet, jämlikhet, mångfald, genus, normer eller inkludering så att alla har begreppen klart för sig om ni ska hålla ett event om till exempel jämställdhet.
  • vara sakkunnig sidekick inom genus, jämställdhet, jämlikhet, normer och inkludering, som att ha en levande söktjänst i rummet.
  • föreläsa om frågor som rör mitt fält eller ge genusperspektiv på en specifik fråga (kräver lite mer förberedelse).
  • föreläsa om makttekniker (en utveckling av härskarteknikerna som är mer dynamisk och ger fler lösningar på hur vi kan omfördela makt och öka människors handlingsutrymme.

Mina styrkor är att jag är bra på att konkretisera, använder humor och att jag kan sammanfatta diskussioner. Enklast är att mejla en förfrågan så återkommer jag med offert. Tänkte bara låta er veta så att ni inte går och längtar efter just dessa kompetenser men inte vet var ni ska hitta dem. Ett tips är också att söka kompetens via branschorganisationen Mångfaldsföretagarna (inte bara till Almedalen).

Hör av dig om du kommer att vara där och vill ses på plats! Jag är alltid upp för frukost, promenadmöte eller kaffe.